onsdag 5 november 2008

Presenter och julklappar


JUL!

Nu är det snart dags! Vad är det jag pratar om? Givetvis så är det snart jul!


Ja, det känns lite tidigt, och när snön inte ligger på så känns det inte speciellt juligt, men samtidigt så finns det vissa fördelar med att tänka på presentflödet tidigt. Tänk om man ändå hade det löst för detta år, så man slapp julstressen.




Present på nätet

Det är ju samtidigt så att om man vill så kan man slippa allt det där även i sista stund. Nu går det ju faktiskt att handla alla sina klappar och presenter på nätet. Man slipper trängas, man slipper stressen, och dessutom, ofta finner man just det man kanske inte skulle finna i de normala affärerna. Present på House of Tea, en kategori med något annorlunda presenter.




Julklappar som sed

Det sägs att seden med att ge julklappar kommer från en lantlig tradition som innebar att byns ungdomar smög omkring på julaftonen och smög omkring och knackade på i stugorna. När någon öppnade kastade man in en skämtgåva som kunde bestå av ett vedträ eller en halmfigur.


Tydligen delades julklapparna ut av en julbock, men vars uppgifter sedan 1800 talet övertagits av jultomten.





Julfirande

Nu är det inte alla som firar jul överhuvudtaget, eftersom julen är en kristen högtid. Däremot vet jag att många tagit till sig seden som kommit utifrån, eftersom julklappar och presenter ändå i slutändan ges för att visa uppskattning för sina nära!

Inga kommentarer: